Jabatan Kejuruteraan Mekanikal Dan Pembuatan | FAKULTI KEJURUTERAAN
» JABATAN » Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan merupakan  salah satu daripada lapan jabatan yang ditubuhkan di Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia.  Buat masa sekarang jabatan ini menawarkan Bacelor Kejuruteraan Mekanikal dengan opsyen Kejuruteraan Mekanikal atau Kejuruteraan Pembuatan serta program Master dan program PhD. Pada asal penubuhan Jabatan dikenali sebagai Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Sistem, dan menawarkan program B.E (Mekanikal/Sistem). Seramai 15 orang pelajar sulung telah mendaftar bagi program ini. Kemudian, pada tahun 1996, program ini ditukarkan kepada B.E. Mekanikal (Opsyen Kejuruteraan Mekanikal atau Kejuruteraan Pembuatan). Buat masa sekarang pelajar program bacelor melebihi 300 orang.

Kemaskini:: 18/07/2017

SXDTRAO~