Anugerah Pembentang Terbaik Di ICABSE 2018 Oleh Penerima Biasaiswa AUN / SEED-Net Dari UPM | FAKULTI KEJURUTERAAN
» BERITA » Anugerah Pembentang Terbaik di ICABSE 2018 oleh Penerima Biasaiswa AUN / SEED-Net dari UPM

Anugerah Pembentang Terbaik di ICABSE 2018 oleh Penerima Biasaiswa AUN / SEED-Net dari UPM

                                       Cik Lai Lai Win (kiri sekali) menerima anugerah dari penganjur ICABSE 2018

 

Cik Lai Lai Win, pelajar PhD di Universiti Putra Malaysia (UPM) di bawah biasiswa AUN / SEED-Net, menerima "Best PRESENTER Award" pada Persidangan Antarabangsa ke-5 mengenai Pertanian, Bioteknologi, Sains dan Kejuruteraan 2018 (ICABSE 2018) , Ho Chi Minh, Vietnam.

Judul kertasnya ialah "Menggunakan Realiti Berasaskan Marker (AR) untuk Latihan dalam Industri Automotif". Objektif penyelidikan ini adalah untuk membangunkan dan merekabentuk aplikasi AR untuk sistem latihan dalam industri automotif dan untuk menilai keberkesanan aplikasi AR.

Penyelianya, Prof. Madya Dr. Faieza Abdul Aziz mencadangkan Cik Lai untuk menyertai persidangan ICABSE 2018 yang dianjurkan oleh IPN Education Group kerana reputasi organisasi tersebut. Persidangan ini merupakan platform bagi pelajar untuk bertemu dengan banyak pakar dan pengamal dari universiti yang berlainan di seluruh dunia serta pelajar pascasiswazah dengan tujuan meningkatkan kaedah sains dan kejuruteraan. Kertas persidangan yang terpilih akan diterbitkan kemudian dalam Journal of Engineering and Applied Sciences (JEAS) yang diindeks oleh SCOPUS.

Perbelanjaan persidangan beliau ditaja di bawah dana Penyelidikan Bersama (CR) untuk program AUN / SEED-Net. Untuk rekod, Universiti Putra Malaysia telah menerima 4 orang pelajar di bawah program ini. Sila klik pautan di bawah untuk maklumat lanjut.

 

 

 

Tarikh Input: 02/11/2018 | Kemaskini: 17/02/2020 | noraihan

PERKONGSIAN MEDIA

FAKULTI KEJURUTERAAN
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
0397696262
0397694488
BUJROAj:14:56