Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) Antara Universiti Putra Malaysia (UPM) Dan Iconix Consulting Sdn Bhd (ICONIX) | FAKULTI KEJURUTERAAN
» BERITA » Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Iconix Consulting Sdn Bhd (ICONIX)

Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Iconix Consulting Sdn Bhd (ICONIX)

SERDANG, 16 Oct – Universiti Putra Malaysia (UPM) menerusi Fakulti Kejuruteraan (FK) dan Iconix Consulting Sdn Bhd (ICONIX) menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) untuk menjalinkan kerjasama latihan dan perkembangan modal insan dan penyelidikan dan pembangunan R&D.

Melalui MoU ini, UPM amnya dan Fakulti Kejuruteraan khususnya akan dapat melibatkan diri dengan aktiviti R&D dalam penggunaan teknologi tinggi dalam teknologi ARM Embedded System dan reka bentuk perisian untuk IoT. .

ICONIX sebelum ini telah dilantik sebagai ARM University Program (AUP) Alliance Partner and Arm University Program (AUP) Training Provider. Menerusi MoU ini juga ICONIX telah menawarkan untuk menaja beberapa set kelengkapan pengajaran ARM untuk kegunaan pensyarah-pensyarah dan pelajar UPM untuk tujuan pengajaran dan pembelajaran.

 

 

Tarikh Input: 24/10/2019 | Kemaskini: 24/10/2019 | amirahsyahira

PERKONGSIAN MEDIA

FAKULTI KEJURUTERAAN
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
0397696262
0397694488
W1UJYRAo:17:50