[UPM] Mesyuarat AUN / SEED-Net (Jaringan Universiti ASEAN / Rangkaian Pembangunan Pendidikan Kejuruteraan Asia Tenggara) Mengenai Program Masa Depan | FAKULTI KEJURUTERAAN
» BERITA » [UPM] Mesyuarat AUN / SEED-Net (Jaringan Universiti ASEAN / Rangkaian Pembangunan Pendidikan Kejuruteraan Asia Tenggara) mengenai Program Masa Depan

Mesyuarat diadakan secara dalam talian pada 15 Februari 2021 jam 1030 pagi. Ia dihoskan oleh JICA AUN / SEED-Net.

Objektif mesyuarat tersebut merangkumi perkongsian maklumat dari Sekretariat SEED-Net mengenai kemungkinan arah AUN / SEED-Net selepas fasa 4 dan pertukaran pendapat dan cadangan dengan universiti ahli.

Antara Agenda perbincangan untuk menentukan arah AUN / SEED-Net selepas Fasa 4 adalah pelanjutan program (RC, ASP, CEP, SPRAC) dan fungsi, pertukaran AEJ ke UTM, pendapat sekiranya AUN / SEED-Net mempunyai struktur baru perkongsian rangkaian dan cadangan  model kewangan dan urusan pentadbiran.

Mesyuarat ini dihadiri oleh 15 ahli dari AUN / SEED-Net dan University Putra Malaysia. AUN / SEED-Net yang diwakili oleh Encik Yusuke Murakame, Puan Kultira, Puan Wanichar Sukprasertchai, Mr Korn Ratanagosoom, Mr Eiichiro Takahashi, Mr Hideki Shimazu dan Jica Sekretrariat. UPM yang diwakili oleh Prof. Ir. Dr. B.T. Hang Tuah Baharudin sebagai Timbalan Naib Canselor (Perhubungan Industri dan Masyarakat), Prof Ir. Ts. Nor Kamariah bt. Noordin selaku Dekan Fakulti Kejuruteraan, Prof Dato 'Dr.-Ing. Ir. Renuganth Varatharajoo, Prof Ir. Mohd Khairol Anuar b. Mohd Ariffin, Assoc. Prof Dr Zulkiflle b. Leman sebagai Ketua Ketua, Jabatan Mekanikal dan Pembuatan, Kejuruteraan, Profesor Madya Ir. Ts. Faieza bt. Abdul Aziz, Assoc. Prof Dr.Siti Azfanizam binti Ahmad, Assoc. Prof Dr.Ahmad Shukri b. Muhammad Noor sebagai Penyelaras Aplikasi AUN / SEED-Net (CIE) dan Normalina Jamaluddin sebagai sekretariat.

Mesyuarat selama satu jam telah berakhir dengan para anggota bertukar pandangan dan cadangan untuk melanjutkan program setelah fasa 4 berakhir. Semua buah fikiran ini akan dikumpulkan untuk membina kerangka kerja untuk program masa depan.

Tarikh Input: 15/02/2021 | Kemaskini: 15/02/2021 | no.j

SXEZIAl~