AMRC Webinar: Professor Talk Series 2021: | FAKULTI KEJURUTERAAN
» BERITA » AMRC Webinar: Professor Talk Series 2021:

AMRC Webinar: Professor Talk Series 2021:

Universiti Putra Malaysia, 1 Jun 2021 - Siri Bicara Profesor 2021 telah dianjurkan dalam talian melalui Google Meet hari ini oleh Aerospace Malaysa Research Center (AMRC) dan Jabatan Kejuruteraan Aeroangkasa, Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia.

 

Penganjur telah menjemput Prof Ir. Ts. Dr Mohamed Thariq Hameed Sultan, Pengarah, Penerbit UPM, Universiti Putra Malaysia untuk menyampaikan ceramahnya yang bertajuk "Working towards uplifting the revenue for farmers: From waste to wealth" dalam satu jam sesi bermula pada pukul 9:00 pagi. Acara ini dihoskan oleh Dr. Noorfaizal Dato ’Yidris, Ketua, Aerospace Malaysa Research Center (AMRC), Fakulti Kejuruteraan, UPM.

 

Ceramah ini telah menarik 96 orang peserta dari pelbagai bidang dari dalam dan luar UPM. Prof Thariq telah membentangkan subjek contoh melalui Projek Komuniti Pertanian Nanas-Ke Arah Sifar Sisa Pertanian dari projeknya sendiri selaku ketua projek untuk  dibentangkan dan dibincangkan di kalangan penonton. Ceramah diakhiri dengan sesi soal jawab.

 

AMRC Webinar adalah siri ceramah yang dianjurkan oleh Aerospace Malaysa Research Center (AMRC) dan Jabatan Kejuruteraan Aeroangkasa, Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia. Objektif siri Talk adalah untuk menyediakan platform untuk para profesor, pemain industri, alumni dan pakar kami berkongsi kepakaran, pengetahuan dan pengalaman mereka dengan komuniti dan pelajar. AMRC merancang untuk mengatur empat kategori Siri Bicara yang berbeza iaitu Professor Talk Series, Professional Talk Series, Expert Talk Series dan Alumni Talk Series.

Tarikh Input: 01/06/2021 | Kemaskini: 01/06/2021 | no.j

PERKONGSIAN MEDIA

FAKULTI KEJURUTERAAN
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
0397696262
0397694488
BVMcQmC:16:38