Universiti Putra Malaysia Mengeratkan Hubungan Dengan Universiti Brawijaya. | FAKULTI KEJURUTERAAN
» BERITA » Universiti Putra Malaysia Mengeratkan Hubungan dengan Universiti Brawijaya.

Universiti Putra Malaysia Mengeratkan Hubungan dengan Universiti Brawijaya.

Jabatan Teknologi Agroindustri (AIT) di Universitas Brawijaya, Indonesia telah menjemput Dr. Khairil Anas Md Rezali dari Universiti Putra Malaysia (UPM) sebagai pensyarah pelawat untuk Program Profesor Pelawat mereka sebagai satu inisiatif untuk mengukuhkan perkongsian akademik dan memajukan kerjasama antarabangsa.

Semasa berada di Malang, Indonesia, dari 29 Oktober hingga 25 November 2023, Dr. Khairil telah menjalankan pelbagai aktiviti yang selaras dengan keperluan program. Ini termasuk mengajar pelbagai kursus, pembangunan bahan pengajaran, memberikan kuliah tamu antarabangsa, serta mengambil bahagian dalam perbincangan mengenai perjanjian pendidikan dan kerjasama penyelidikan dan pembangunan dalam bidang agroindustri pintar dan mampan.

Selain itu, lawatan ini turut menyediakan platform untuk perbincangan penting dengan pimpinan fakulti, membuka peluang kerjasama jangka panjang seperti mobiliti pelajar, program pertukaran kakitangan dan pelajar, pembangunan kurikulum, dan kuliah tamu antarabangsa. Kerjasama ini dijangka memberikan sumbangan yang ketara kepada pertumbuhan dan kedudukan global Jabatan AIT di Universitas Brawijaya, khususnya dalam pembangunan Agroindustri Pintar dan Lestari.

Tarikh Input: 01/12/2023 | Kemaskini: 01/12/2023 | no.j

SXEdAAO~